Όταν είσαι 18 και μετράς καρδιές

Είσαι 18, στο τέλος της εφηβείας σου. Ερωτεύεσαι εύκολα και καμιά φορά το πρόσωπο που στοιχειώνει τα όνειρά σου μπορεί να μην είναι μόνον ένα. Έχεις μεγάλη καρδιά, αθώα ψυχή. Και ενθουσιάζεσαι με το παραμικρό. Καμιά φορά ενθουσιασμός και έρωτας μπλέκονται.

Μπορεί να γράφεις ημερολόγιο και να γεμίζεις τις σελίδες του με σκιτσάκια, μικρά ποιηματάκια και ατέλειωτες περιγραφές για το πρώτο σας ραντεβού, την πρώτη φορά που σου έπιασε το χέρι, το πρώτο σας φιλί. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται. Την μία είσαι ερωτευμένη τρελά, την άλλη μισείς το πρόσωπο που δεν ανταποκρίνεται στα δικά σου όνειρα και θέλω.

Έχεις διαβάσει το βιβλίο ή έχεις δει την ταινία «Το Ημερολόγιο της Bridget Jones» και το ημερολόγιό σου το κάνει εμφανές. Περιγράφεις τη διάθεσή σου με τραγούδια και μικρές κόκκινες καρδιές. Κρατάς memorabilia από το σινεμά, τα δώρα που σου κάνουν, ακόμη κι ένα πέταλο από το τριαντάφυλλο που σου χάρισε ένα βράδυ. Έχεις σελίδες αφιερωμένες στα μηνύματα που σου στέλνει και τα διαβάζεις ξανά και ξανά τα βράδια που τον σκέφτεσαι.

Είσαι 18 κι έχεις διάθεση για ζωή. Δεν ντρέπεσαι γι’ αυτά που νιώθεις. Λες αυτό που σκέφτεσαι χωρίς περιστροφές και δίχως να υπολογίζεις τις συνέπειες. Ονειρεύεσαι, αγωνιάς, κάνεις σχέδια. Αναρωτιέσαι για το τί είναι ενθουσιασμός, έρωτας, αγάπη και πώς μπορείς να τα ξεχωρίσεις. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει στο μέλλον, αλλά δεν σε νοιάζει. Ζεις το τώρα έντονα.

Πλέον έχεις φτάσει στα late 20s ή στα early 30s. Διαβάζεις ξανά τις σελίδες του ημερολογίου σου παρέα με ένα ποτήρι κρασί. Σταδιακά εικόνες σχηματίζονται μπροστά στα μάτια σου. Ένα μικρό χαμόγελο που μεγαλώνει σιγά – σιγά. Νιώθεις μια μικρή ευτυχία που τα έζησες όλα αυτά, ακόμη και τα μικρά, τα ανόητα, τα στενόχωρα. Αισιοδοξείς για το μέλλον. Και σκέφτεσαι: μήπως πρέπει να ξεκινήσω να γράφω ξανά ημερολόγιο;

Προς Συζήτηση...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.